Dinosaurier i skogen

Vi delar gruppen i tre mindre grupper tisdag, onsdag och torsdag. Dessa dagar arbetar vi med temat. Läsårets tema är Rörelse, från tå till topp för hela vår kropp. Maria är alltid i skogen.

Här har jag under hösten observerat och intervjuat barnen med fokus på temat. Barnen utmanas på olika sätt och rörelse blir ett naturligt inslag. Dinosauriernas bus kopplas till temat och till det vi har arbetat med tidigare så att det blir en röd tråd. 

Första buset


När barnen kom till skogen satt dinosaurier där och åt frukt. Hur visste de att barnen skulle komma? Bodde dom här? Frågorna var många. Dinosaurierna hade med sig ett uppdrag. Två och två fick barnen samla i en kartong. Sex saker skulle de hitta och när man var klar godkände en dinosaurie uppdraget. Barnen blev väldigt engagerade. De slog sina huvuden ihop och samarbetade för att hitta alla saker. Det var även mycket spännande att se om dinosaurien skulle godkänna uppdraget. När alla var klara blev det fria aktiviteter. Några ville visa skogen för dinosaurierna. Några byggde hus till dem och andra lekte att de själva var dinosaurier. 

Jag har gjort samma bus i skogen med alla grupper. Det som var så roligt var, att trots den sista gruppen hade fått höra av de andra barnen att det fanns dinosaurier i skogen, så blev de ändå lika överraskade. Och alla barn tog uppgiften på största allvar. Så roligt att se deras engagemang!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*