Vi vill klättra!

När barnen kom till hallen så stod dinosaurierna där med ett meddelande. De vill klättra! Men hur skulle det gå till? Hur kan dinosaurier i plast gå eller klättra. I meddelandet såg det ut som om de kunde röra sig.

 


Vi tittade på filmen på repeat och pratade om hur vi kunde göra en dinosaurieklättrarfilm i skogen. Vi ville att dinosaurierna skulle röra på sig. Temat för läsåret är rörelse.

Efter bok och frukt delades gruppen på två och de tog en dinosaurie var och jag tog lärplattan. Vi tittade på appen iMotion och letade efter lämplig klättringsplats. Totalt blev det sex korta filmer med dinosaurier som klättrar på olika platser. När alla filmer var gjorda tittade vi på dem på en samling. Barnen fick berätta hur de gjort. Många beskrev hur man måste flytta på dinon och sedan akta sig och fota. Detta kan vi även återkoppla inne nästa vecka  iMotion går att använda i tex bygglek. Vi får se vad som händer.

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*