Smöret är slut!!!

Dinosaurierna var hungriga och ville äta lite mellanmål, men det var slut på smör. Hur ska vi göra då? Och varför är det en ko med? Vad vill Dinosaurierna med kon? 


Jo, man kan ju göra eget smör. Av grädde, och grädde får man från kon. Många barn visste det. Och hade tillochmed gjort eget smör hemma. Vi tog vispgrädde och vispade jättelänge. Till slut blev det grynigt och så blev det som mjölk i. Det skulle man hälla bort. Sen tvättade man smöret med kallt vatten, och blanda i lite salt. När smöret var klart tog vi fram en sida på lärplattan som heter kalvin.mu där finns en seri som handlar om mjölkens väg. Vi läste texten och såg bilderna på storbild via projektorn. Där finns även ett recept på hur man gör sitt eget smör.


Självklart fick barnen smaka på sitt smör till mellanmålet. Det var gräddigt och gott. ”Nu behöver vi aldrig mera köpa smör, för vi vet hur man gör eget” sa ett barn när vi satt och åt.

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*