Att städa

Denna termin har varit väldigt intensiv på många olika sätt. Då gäller det att prioritera. Vi har barnen i fokus och lägger energin på temaarbetet. Då hamnar annat i skymundan. Som till exempel att städa i ateljén. 

Men nu under mellandagarna har tiden funnits. Få barn. Många pedagoger. Dags att göra sånt vi annars inte hinner. Vi förberedde för en till kompis som börjar i januari och fixar i hallen. 

Ingrid och jag utvärderade terminen och vårt arbete. Vart är vi nu? Vad behöver vi lägga till? Vad gör barnen? Vad pratar de om? Rymden! 

Och ateljén. Rummet som vi stängt dörren till när orken varit slut. Vi bävade, vi gjorde andra viktiga saker. Vi cirkulerade och blundade. Men till slut så gick jag in. En dag av sortering och kastande. Jag tittade igenom allt material och slängde sådant med tveksamt innehåll eftersom att vi jobbar med giftfri förskola. Jag bytte plats och möblerade om. Gick med material till andra avdelningar och tvättade fönstren rena från julpynt. 

Så skönt! Nu kan 2017 komma med gott samvete. 

Jag tog inga förebilder. Men diskbänken syntes knappt och det var saker överallt. Nu börjar vi terminen med ordning och reda!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*