Rymden

I slutet av ht-16 hörde vi många och långa diskussioner om rymden. Det pratades om planeter av gas och av brinnande lava och allt vad det var. Vi hörde om rymden från alla borden vid lunchen. Så vi tänkte att rymden är väl något de är intresserade av. Vi kollade runt lite på nätet och började diskutera i arbetslaget vad vi skulle kunna göra. Och under jullovet när avdelningen var tom satte vi fart. Vi har bland annat haft lite svårt att få till vår kub på ett bra sätt, men nu……


I tre dagar höll vi på med att förvandla ett helt rum till ett rymdrum. Vi har tillåmed satt folie i taket. 


Gissa om barnen blev överraskade. Fantasin flödar fritt, och vi kan redan efter två dagar se fantastisk lek där inne. Vi fortsätter läsåret ut med temat RÖRELSE- från tå till topp, för hela vår kropp. Skogen förvandlas till en måne, med kratrar och branta berg. De bygger rymdvarelser av snö. I rörelserummet tränar vi styrka och smidighet som krävs för en rymdfärd. Och i ateljén är det bara fantasin som sätter gränser. Det känns som att det kommer bli en fantastisk termin med massor av lärande om rymden. Både för barn och pedagoger.

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*