Vi åker till månen

Månen är vårt första stopp i resan ut i rymden. I skogen har barnen i veckan låtsas att vi landat på månen. Vi tittade i en bok på bilder från månen och pratade om kratrarna. I skogen där vi sitter ser det nästan ut som en krater. Har det landat meteoriter här? Vi pratar även om fotspår. För om man lämnar ett fotspår på månen försvinner det inte. Barnen gör spår i snön och letar efter andra astronauters spår. Månrådjur har varit här!

Grupperna övar på att hoppa och klättra på månen. De glider ned för månstenar och pratar med varandra i kommunikationsradio. Barnen berättar att de har rymddräkt och hjälmar så att de kan andas och de åker i väg i olika rymdfarkoster. 

I skogen kommer nog fokus vara på att undersöka och upptäcka nya planeter och prova på att vara astronaut. Vi har hittat en hel del experiment som går att genomföra i skogen. 


Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*