Mat i rymden

I skogen har vi i flera veckor varit på månen. Vi har undersökt ytan och pratat om vår måne. Men för att komma till månen behöver vi åka rymdraket. Och i ISS tillbringar astronauterna dagarna i tyngdlöshet. Hur äter man då? 

Vi har läst och tittat på Nasas youtubekanal. Astrounater berättar om hur vardagen är i tyngdlöshet. Barnen diskuterade hur det skulle vara att äta i rymden då maten flyger runt. Många skratt blev det när barnen beskrev hur man får flyga efter makaroner eller hur pannkakan flyger åt ett håll och sylten åt ett annat. 

Med hjälp av en zippåse och sugrör gjorde jag iordning rymdmat i varje grupp. Det var så spännande att få äta som en riktig astrounat. 


Jordgubbskräm blev lagom svårt att suga upp. Barnen ville att vi skulle ta med rymdmat fler gånger. Nästa gång vill jag få maten att flyga på riktigt! 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*