Hälsoveckan

En av förskolans egna traditioner är hälsoveckan. Den inträffar varje år under vecka nio. När det är sportlov här. Då är det väldigt många barn som är lediga. Vissa åker till fjällen, eller så är de bara hemma med sina familjer. De barn som är på förskolan får fokusera på hälsa och välmående. Vad är hälsa?  Vi resonerar så, att hälsa är allt som får oss att må bra. På tisdagen var det fettisdagen, och barnen fick hjälpa till att baka semlor. I stället för mandelmassa hade vi marsansås. Barnen fick fylla sin egen semla med det de ville ha. Och de strålade av glädje. På onsdagen hade vi ett hasalopp. Alla på förskolan körde en gemensam uppvärmning, sen sprang de ett kort lopp runt förskolan. På torsdagen hade vi gemensam miniröris ute på gården. Sen avslutade vi veckan på fredagen med härlig massage och fotbad. Barnen fick massera varandra. Medan man fick sin massage av en kompis, hade man även sina fötter i ett härligt bubbelbad. Sen byttes de av. Varje dag har barnen även fått smaka olika exotiska frukter. Vi har pratat om varifrån de kommer, och hur de växer. 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*