Flygande mat!

Förra veckan när vi var i skogen fortsatte vi på mattemat. Tidigare har barnen fått mat i påsar och då diskuterades det flitigt hur det skulle vara om maten svävade eller flög iväg. Hur kan det vara att äta i tyngdlöshet egentligen?
För att barnen skulle få någon liten förståelse använde jag mig av knäckebröd och tråd. Då första gruppen var i skogen blåste det väldigt mycket så barnen fick sammarbeta två och två. De höll kompisens tråd medan denne försökte äta. De övriga grupperna fick sina smörgåsar hängande i träd.
Barnen använde bara munnen och låtsades att de var i en rymdstation.
Det var jätte roligt! Vilket engagemang! De pratade om hur de var i rymden att smörgåsen flög, de gjorde trick med mackan och jag fick fota massor. Smörgåsar på kinden, pannan osv. Sedan fortsatte leken vidare i skogen.


​​

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*