En egen planet

Nyligen upptäcktes 7 nya planeter bara 39 ljusår bort. Hur ser det ut där? Vad heter de planeterna? Barnen fick spåna fritt i ateljén och själva skapa en egen planet. De valde färger, material och form. Sedan intervjuades de och fakta om planeten sattes upp brevid.
Duploplanet, spännandeplaneten, tomatplaneten och enhörningsplaneten är några smakprov. Diskussionerna fortsatte sedan i fri lek och vid matborden. Hur skulle det vara att bo på en planet där allt var gjort av duplo? Barnen gapskrattade när de reflekterade över livet på planeten och hur de skulle kunna bygga om allt när som helst.

Det är spännande att höra barnens funderingar och bara genom att ställa lite frågor på vägen eller komma med ett inpass så blir det fantastiska diskussioner. Detta leder även vidare på temat. Vem bor på planeten? Hur ser utomjordingar ut? Kan vi åka dit? Vill jag åka ut och utforska rymden?

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*