Dags att gräva upp!

För två veckor sedan grävde alla tre grupper ner tre saker i skogen. Och denna vecka var det dags att gräva upp gömman. Barnen var väldigt nyfikna på hur det kunde se ut i hålet.  Vi började med att titta på en bild av sakerna. 


Detta var en grupps gömma. Barnen var överens om att äppelskrutten var uppätet av en nedbrytare. Maskar eller svampar trodde barnen. Plasten skulle nog vara kvar. Kanske ändrar den färg under marken. Ett barn berättar att djur inte äter plastlock eftersom att de då kan få ont imagen och kräkas. Och det vill man ju inte! Metall får man inte heller äta. Några barn blev lite oroliga över att vi skulle hitta djur som smakat på metallen och att de nu hade ont i tänderna 

Sedan var det dags att gräva

Tänk att vi hittade en larv som åt på resterna av skruttet. Så spännande! Vi använde vårt mikroskop och tittade närmare på skruttet och larven. Plasten och metallen var orört och vi tog med dessa till förskolan för att sortera rätt. Hålet grävde vi över och lät larven smaska vidare i jorden. 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*